Op het gebied van schepping, huwelijk, seksualiteit en alles wat daarmee samenhangt is veel aan de hand. Berichten buitelen over elkaar heen. Het Bijbels Beraad M/V selecteert tweewekelijks een aantal kwesties en nieuwsfeiten van over de grens.
China ontdoet internet van lhbti-uitingen
In aanloop naar de Olympische Winterspelen in Peking kondigden Chinese autoriteiten vorige week aan campagne te voeren tegen „ongewenste uitingen op internet.” De Cyberspace Administration of China, het overheidsorgaan dat het internet in China reguleert, wil nepnieuws, pornografie en illegale inhoud van het web verwijderen. De actie gaat een maand duren, schrijft persbureau Bloomberg.
Daarnaast is Grindr, een populaire datingapp binnen de lhbti-gemeenschap, deze week verwijderd uit Chinese appstores.
Geheime gendergesprekken school in Florida
Een 12-jarige Amerikaans scholier probeerde onlangs zelfmoord te plegen, omdat ze in een genderidentiteitscrisis zat, vertelde haar vader aan CBS47/FOX30. Tot aan de zelfmoordpoging wisten haar ouders niets van de identiteitscrisis van hun dochter. Wat bleek? De school voerde in het geheim gesprekken met de leerling over haar genderidentiteit. De ouders van het meisje hebben de school nu aangeklaagd bij de rechter.
De rechtszaak tegen de school komt op het moment dat er in Florida een wetsvoorstel is ingediend dat scholen verbiedt om informatie over het welzijn van kinderen voor ouders achter te houden. Op dit moment mogen ouders alleen ingelicht worden als hun kind een gevaar voor zichzelf of anderen is.
Duitse rooms-katholieken op tv uit de kast
Vorige week maandag was er op de Duitse televisie een programma waarin 125 rooms-katholieke pastores en kerkelijk werkers ‘uit de kast’ kwamen. Ze eisten dat de kerk hun relaties erkent, schrijft dagblad Trouw.
In hun manifest #OutinChurch. Für eine Kirche ohne Angst protesteren ze tegen ontslag als iemand een relatie heeft met iemand van hetzelfde geslacht. Ook eisen ze openstelling van de sacramenten voor lhbti-paren en vragen de bisschoppen hun steun uit te spreken voor hun actie.
Tienduizend baby’s gered
Minstens 10.000 ongeboren kinderen in Texas zijn niet geaborteerd als gevolg van de omstreden ”hartslagwet” die er sinds augustus 2021 geldt. De omstreden wet verbiedt een abortus vanaf het moment dat er een hartslag waar te nemen is. Pro-lifeorganisatie Right to Life zegt tegen Christian Headlines dat er dankzij de wet ongeveer 100 levens per dag gered worden.
Vanwege de wet zijn er verschillende rechtszaken tegen de staat Texas aangespannen. Eerdere uitspraken zorgden er niet voor dat de hartslagwet van tafel is gegaan. Afgelopen week werd de zaak opnieuw behandeld door het Fifth Circuit gerechtshof. Met twee stemmen voor en één stem tegen, besloten de rechters van dit hof dat de hartslagwet voorlopig van kracht zal blijven.
Gepubliceerd: 02-02-2022