Australische gelijkheidswet totaal afgewezen

Leestijd: < 1 minuut

Parlementair onderzoek onder 13.000 mensen in New South Wales (Australië) wees uit dat 85% de controversiële gelijkheidswet van parlementlid Alex Greenwich volledig verwierp. Dit wetsvoorstel bevatte bijvoorbeeld de bepaling dat 16-jarigen in transitie mogen zonder toestemming van hun ouders. Hiervoor zou ook geen medische verklaring nodig zijn. Verder zou commercieel draagmoederschap toegankelijker moeten worden en diensten gericht op vrouwen zouden opengesteld moeten worden voor mannen.

Ondanks deze overweldigende afwijzing wordt het wetsvoorstel niet ingetrokken. De Australian Christian Lobby is verbijsterd en hekelt dat kritisch bewijsmateriaal (zoals het Cass-rapport) genegeerd wordt. De organisatie roept politici van de staat op om namens het volk te spreken in het debat.

Meer buitenlands nieuws

Lobby WPATH leverde weinig steun op

In een lopende rechtszaak komen allerlei mails openbaar over de manier waarop de WPATH steun zocht voor haar zorgstandaarden voor ‘transgenderbehandelingen’. De SOC-8 schrijft voor

Italië verbiedt draagmoederschapstoerisme

Het Italiaanse Hogerhuis heeft woensdag een wet goedgekeurd, die stellen verbiedt om in het buitenland een kind via een draagmoeder te verwekken, zo meldt Reuters.