Borstvoedingsclub moet open voor mannen

Leestijd: < 1 minuut

Een organisatie in Groot-Brittanië die vrouwen ondersteunt met het geven van borstvoeding, kreeg de verplichting om ook mannen tot de bijeenkomsten toe te laten, zo meldt The Christian Institute. De helft van het bestuur is door de internationale ‘moederorganisatie’ geschorst. De geschorste bestuursleden hebben de Charity Commission gevraagd in te grijpen op grond van de bepaling dat er afgescheiden ruimtes zijn voor hetzelfde geslacht.

Deze bestuursleden stellen dat seks en genderkwesties niet thuishoren in een liefdadigheidsinstelling. Veel vrouwen zullen geen borstvoeding willen geven in het bijzijn van mannen. De organisatie dient het belang van moeders en baby’s. Deze opgelegde beslissing doet dat niet.

De Sussex NHS Foundation Trust van de universitaire ziekenhuizen stelde enige tijd geleden dat mannenmelk (dat door hormoongebruik opgewekt wordt) net zo goed is voor baby’s als moedermelk. Parlementsleden roepen op om niet langer toe te geven aan deze onzin.

Meer buitenlands nieuws

Lobby WPATH leverde weinig steun op

In een lopende rechtszaak komen allerlei mails openbaar over de manier waarop de WPATH steun zocht voor haar zorgstandaarden voor ‘transgenderbehandelingen’. De SOC-8 schrijft voor

Italië verbiedt draagmoederschapstoerisme

Het Italiaanse Hogerhuis heeft woensdag een wet goedgekeurd, die stellen verbiedt om in het buitenland een kind via een draagmoeder te verwekken, zo meldt Reuters.