Leuven heeft ‘geen mening over homoseksualiteit’

Leestijd: < 1 minuut

Drie leden van de Algemene Vergadering van de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in Leuven zijn opgestapt, zo meldt CVandaag. Reden is de ‘onbijbelse’ koers die ETF vaart.

Het Bijbelgetrouwe opleidingsinstituut heeft nooit haar standpunt over (homo)seksualiteit omschreven. Volgens Kees van Velzen (scheidend AV-lid) is dit omdat dit standpunt vanaf het begin nooit een discussiepunt is geweest. De grondleggers van ETF waren en zijn de overtuiging toegedaan dat het huwelijk tussen man en vrouw de enige legitieme Bijbelse plaats voor seksualiteit is.

De laatste jaren bespeurde hij de tendens om steeds meer ruimte te bieden aan ‘academische vrijheid’. Op de vraag of dit ook gold voor het goedkeuren van de homoseksuele praxis, werd enkele jaren geleden ontkennend geantwoord. In april dit jaar stelde het bestuur tijdens een Algemene Vergadering dat zij ‘geen mening heeft over de homoseksuele praxis’. Voor Kees van Velzen, dr. Phill Roberts en ds. Jean-Claude Thienpont is dit genoeg reden om op te stappen.

Rector Jos de Kock zegt als reactie: “Vanuit onze geloofsbasis is niet een rechte lijn te trekken naar één enkele theologische positie ten aanzien van de homoseksuele praxis”. De ETF Leuven omarmt iedereen die de geloofsbasis deelt. Juist op de ETF zou het theologische gesprek over de homoseksuele praxis gevoerd moeten worden, aldus de voorman van het instituut.

Meer buitenlands nieuws

Thailand gaat ‘homohuwelijk’ toestaan

Na ondertekening in de Thaise tweede en eerste kamer, heeft nu ook de koning zijn handtekening gezet onder de wet die het ‘homohuwelijk’ toestaat. In

BEK pakt onderzoek naar ds. Latzel weer op

De Evangelische Kirche Bremen (BEK) hervat de tuchtprocedure tegen ds. Olaf Latzel, aldus het Reformatorisch Dagblad. Zij zullen de komende tijd onderzoeken of er tuchtuitoefening