Speciale ‘homozegendienst’ in Engelse Kerk

Leestijd: < 1 minuut

De Church of England heeft tijdens de synode besloten dat de ‘Prayers of Love and Faith’ tijdens speciale kerkdiensten gebruikt mogen worden om relaties van mensen van hetzelfde geslacht te zegenen. Dit was sinds vorig jaar als proef al toegestaan tijdens gewone kerkdiensten. Velen zien dit als een stap richting het zegenen van ‘homohuwelijken’.

Het Reformatorisch Dagblad meldt dat de Church of England diep verdeeld was over dit onderwerp. “Er stemden 22 bisschoppen voor en 12 tegen de motie, met 5 onthoudingen. Onder de zogenoemde geestelijken stemden er 99 voor en 88 tegen, met 2 onthoudingen, terwijl er onder de ”leken” 95 voor en 91 tegen stemden, met 2 onthoudingen.”

Alliance, het netwerk van behoudende Anglicanen, waarschuwt dat de besluiten die genomen worden, kunnen leiden tot een scheuring in de Anglicaanse Kerk.

Meer buitenlands nieuws

Lobby WPATH leverde weinig steun op

In een lopende rechtszaak komen allerlei mails openbaar over de manier waarop de WPATH steun zocht voor haar zorgstandaarden voor ‘transgenderbehandelingen’. De SOC-8 schrijft voor

Italië verbiedt draagmoederschapstoerisme

Het Italiaanse Hogerhuis heeft woensdag een wet goedgekeurd, die stellen verbiedt om in het buitenland een kind via een draagmoeder te verwekken, zo meldt Reuters.