Oproep aan regering VK: beëindig twee-kindergrens

Leestijd: < 1 minuut

Volgens christelijke leiders breng de beperking van de kinderbijslag tot twee kinderen gezinnen in ‘acute nood’. De Child Poverty Action Group (CPAG) en de Church of England roepen de nieuwe Labour-regering op om het controversiële beleid dit jaar af te schaffen, aldus Christian Today.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel ouders niet rond kunnen komen en moeten kiezen tussen hypotheek, voedsel of energie. Ouders houden hun kinderen thuis, omdat ze geen fatsoenlijke schoenen kunnen betalen.

Bijkomend probleem is dat veel kinderen opgroeien in een eenoudergezin. De bovengenoemde organisaties stellen dat het verminderen van kinderarmoede onmogelijk is zonder de twee-kindergrens te schrappen.

Meer buitenlands nieuws

Lobby WPATH leverde weinig steun op

In een lopende rechtszaak komen allerlei mails openbaar over de manier waarop de WPATH steun zocht voor haar zorgstandaarden voor ‘transgenderbehandelingen’. De SOC-8 schrijft voor

Italië verbiedt draagmoederschapstoerisme

Het Italiaanse Hogerhuis heeft woensdag een wet goedgekeurd, die stellen verbiedt om in het buitenland een kind via een draagmoeder te verwekken, zo meldt Reuters.