Boekbespreking: It’s not like being black

Its not like being black_Boddie Vaucham
Leestijd: 2 minuten

Wat heeft de LHBT-beweging met racisme te maken? “Alles”, zeggen LHBT-activisten. Immers, LHBT’ers worden ook overal gediscrimineerd en buitengesloten. “Niets”, zegt Voddie Baucham in zijn nieuwe boek. “Zij hebben de strijd om sociale rechtvaardigheid gestolen en ingezet voor hun eigen ideologie.”

Deze boodschap blijkt al direct uit de titel van het boek: It’s Not Like Being Black; How sexual activists hijacked the civil rights movement. Volgens Baucham ondermijnen LHBT’ers de burgerrechten door deze oneigenlijk te gebruiken en promoten ze gedurig immoraliteit. Kerken zullen een prijs moeten betalen, als ze blijven opkomen voor de Bijbelse seksuele ethiek, aldus de Zuid-Afrikaanse pastor tegen Christian Post.

Burgerrechten gekaapt

Het opkomen voor seksuele minderheden is gebaseerd op de idee van rijke, machtige onderdrukkers, tegenover hulpbehoevende, zwakke onderdrukten. Deze laatsten hebben hulp nodig, terwijl de onderdrukkers nederig hun plaats moeten innemen naast of onder de onderdrukten. In dit idee is er geen ruimte voor God, voor een absolute moraal en voor een helder onderscheid tussen recht en onrecht. De macht van de cultuur (in het rijke westen is dat het christendom) moet gebroken worden, ten behoeve van de onderdrukten.

Christenen hebben op de beschuldigingen vaak geen echt antwoord. De COVID-periode heeft laten zien dat christenen massaal bogen voor de overheid(smaatregelen) en hen ongecontroleerde en ongeëvenaarde autoriteit gaven. De overheid dwingt steeds meer conformiteit af, ook met betrekking tot seksuele diversiteit.

Such were some of you

Eén van de ideeën die Boddie Vaucham bestrijdt, is dat ‘seksuele geaardheid’ onveranderlijk is. In het hoofdstuk ‘Such Were Some of You’ (Sommigen van jullie waren dat ook) geeft hij voorbeelden van christenen die berouw toonden en terugkeerden van hun zondige weg. De Bijbel zegt dat we ons kruis dagelijks op ons moeten nemen en Jezus navolgen. Daarom moeten we niet denken dat we seksuele zonden, in tegenstelling tot andere zonden, wel mogen omarmen. Gods Woord roept ons altijd op om weder te keren en om te breken met de zonden die ons in hun macht hebben.

Ons dagelijkse kruis opnemen

De Zambiaanse predikant gebruikt zijn boek niet alleen om de gevaren van onze tijd aan te wijzen. Hij gebruikt een groot deel van zijn boek om uit te leggen wat de Bijbel zegt over man- en vrouw-zijn, huwelijk en seksualiteit. Hij hoopt dat dit boek christenen aanmoedigt om pal te staan voor het heldere onderwijs en voor de goede geboden die de Bijbel ons biedt.

Hij zegt: “We moeten bereid zijn om onszelf opnieuw te verloochenen, dagelijks ons kruis op te nemen en Hem te volgen. We moeten bereid zijn om het Evangelie te verkondigen, omdat het onze enige hoop is. En het is de enige hoop voor mensen die zo ver zijn afgedwaald. Dus ik hoop dat dit is wat mensen hieruit meenemen.”


In deze video vertelt Voddie Baucham meer over zijn nieuwste boek. Bestellen via Amazon.

Ook interessant

Mogen we meedoen met gendertaal?

Kun je als christen genderneutrale voornaamwoorden gebruiken? Moet je een meisje “hij” gaan noemen, als ze zich een jongen voelt?

Afrika prikt Nederlandse LHBT-bubbel door

Terwijl Amsterdam Prideweek vierde, wordt in Kenia een wetsvoorstel voorbereid LHBT in te perken. Afrika kan “woke” niet bekostigen en de bevolking