Film ‘Am I Racist?’

Leestijd: < 1 minuut

Matt Walsh, bekend van zijn film ‘What is a woman’, is de afgelopen tijd undercover gegaan. Vermomd als een man met een knotje zocht hij allerlei gelegenheden op om antwoord te krijgen op de vraag of hij, als blanke man, mogelijk een racist was. Hij gaat onder andere in gesprek met bedrijven die Diversiteit, Gelijkheid en Inclusie (DEI) zeggen te bevorderen.

“Het meest verrassende waren niet per se de jongeren,” vertelde Walsh aan Christian Post. “We spraken met veel van deze DEI-oplichters, en ze waren net zo frauduleus als ik had verwacht. Wat me echt opviel, waren de gewone mensen die zich tot hen wenden als morele autoriteiten, mensen die zo verloren zijn dat ze iemand als [White Fragility- auteur] Robin DiAngelo om advies vragen.”

Zijn ervaringen komen vandaag uit in de komediefilm ‘Am I Racist?’. Door overdrijving wordt het belachelijke van het kwaad zichtbaar. Zo doet Walsh een zogenaamde ‘herstelbetaling’ voor racisme aan een bruine gesprekspartner, aldus The Daily Wire. Hij weet zijn witte gesprekspartner (Robin DiAngelo) ertoe over te halen hetzelfde te doen.

Op de Democratische Conventie werd hij herkend. Via sociale media werd het bericht verspreid met het verzoek de veiligheidsmensen in te lichten als ze hem zagen en niet met hem in gesprek te gaan. Door de veiligheidsdienst werd hij vervolgens van de Conventie verwijderd.

Meer buitenlands nieuws

Schotse regering accepteert Cass-rapport

De Schotse regering gaat veel aanbevelingen van het Cass-rapport overnemen. Hierover schrijft The Christian Institute. De minister van Volksgezondheid Jenni Minto kondigde enkele dagen geleden

Taxidienst voor transgenders in Pakistan

In Pakistan is een taxiservice speciaal voor transpersonen en vrouwen opgericht, zo meldt de NOS. Het bedrijf SheDrives wil een ‘veilige, inclusieve en stimulerende ritervaring