Europees Hof van Justitie dwingt Roemenië tot LHBT-acceptatie

Leestijd: < 1 minuut

Op 4 oktober oordeelde het Europees Hof van Justitie dat Roemenië de nieuwe identiteit van een ‘transgender’ moet accepteren, aldus European Conservative. Aanleiding is een Brits-Roemeense vrouw die zich als man identificeert en eist dat haar thuisland de wijziging accepteert.

Volgens het Hof heeft de 32-jarige vrouw haar identiteit op een rechtmatige wijze in een ander land verkregen, en kan acceptatie dus niet geweigerd worden. Verschillend beleid tussen de lidstaten bemoeilijkt het vrij verkeer en verblijf van personen binnen de EU.

De Roemeense LHBT-organisatie ACCEPT stelt dat de uitspraak een precedent schept voor ‘transgenders’, ook in andere EU-landen. Rodrigo Ballester, van een conservatieve denktank in Roemenië stelt dat het Hof van Justitie opnieuw fundamentele rechtsbeginselen vertrapt voor ideologische doeleinden.

Vorig jaar oordeelde het Europees Hof voor de Rechten van de Mens dat Roemenië de rechten van ‘homoseksuele stellen’ schendt, door hun ‘huwelijk’ niet wettelijk te erkennen.

Meer buitenlands nieuws

Alberta gaat strijd aan met transgenderoperaties

De premier van Alberta (Canada), Danielle Smith, heeft op één oktober een wetsvoorstel gepresenteerd, om genderbehandelingen bij minderjarigen terug te dringen. In het wetsvoorstel staat