Vrouwen in transitie hebben overgangsklachten

Leestijd: < 1 minuut

Onderzoek onder 68 vrouwen die zich identificeren als man, laat zien dat de klachten die zij ervaren sterk lijken op klachten die vrouwen in de menopauze (ook bekend als de ‘overgang’) ervaren, zo meldt Daily Wire. Het gebruik van testosteron leidt bij 94% van de meisjes (rond de 18 jaar) tot bekkenbodemdisfunctie. 87% ondervond urinewegklachten, zoals incontinentie en veelvuldig toiletbezoek. 74% ondervond darmproblemen. Onderzoeker en bekkenfysiotherapeut Elaine Miller merkt op dat blaasproblemen leiden tot schaamte en daarom een diepe impact hebben op de vrouwen. Ze schat in dat 100% van de vrouwen die testosteron gebruik(t)en in enige mate last heeft van de genoemde klachten.

Meer buitenlands nieuws

Lobby WPATH leverde weinig steun op

In een lopende rechtszaak komen allerlei mails openbaar over de manier waarop de WPATH steun zocht voor haar zorgstandaarden voor ‘transgenderbehandelingen’. De SOC-8 schrijft voor

Italië verbiedt draagmoederschapstoerisme

Het Italiaanse Hogerhuis heeft woensdag een wet goedgekeurd, die stellen verbiedt om in het buitenland een kind via een draagmoeder te verwekken, zo meldt Reuters.