Weigeren transitie toch geen huiselijk geweld

Leestijd: < 1 minuut

In Engeland presenteerde de Crown Prosecution Service onlangs een nieuwe richtlijn voor huiselijk geweld. Daarin stond dat het weigeren van steun voor de transitie van een huisgenoot daar ook onder valt. Nu heeft de CPS de richtlijn bijgewerkt, naar aanleiding van “feedback van belanghebbenden”, zo schrijft The Christian Institute.

Familieleden (met name ouders) zijn dus niet verplicht financiële steun te bieden. Het delen van foto’s van vóór de transitie en het gebruiken van de oorspronkelijke naam wordt alleen beschouwd als huiselijk geweld als het tot doel heeft om de ander ‘te vernederen of leed te veroorzaken’.    Het Women’s Rights Network juicht de aanpassing toe. Tegelijkertijd zijn ze “teleurgesteld dat er nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid activistisch taalgebruik in staat”.

Meer buitenlands nieuws

Lobby WPATH leverde weinig steun op

In een lopende rechtszaak komen allerlei mails openbaar over de manier waarop de WPATH steun zocht voor haar zorgstandaarden voor ‘transgenderbehandelingen’. De SOC-8 schrijft voor

Italië verbiedt draagmoederschapstoerisme

Het Italiaanse Hogerhuis heeft woensdag een wet goedgekeurd, die stellen verbiedt om in het buitenland een kind via een draagmoeder te verwekken, zo meldt Reuters.