De seksuele revolutie in Tsjechië

Leestijd: < 1 minuut

In een blogartikel op Elizamondegreen wordt de seksuele revolutie in Tsjechië beschreven. Volgens de auteur gaan er juist dit jaar in Tsjechië belangrijke wissels om.

Op dit moment begint transitie met een hormoonbehandeling, dan sociale transitie van een jaar en vervolgens (na toestemming van commissie) geslachtsveranderende operaties. Transactivisten proberen deze richtlijnen te veranderen en ze in lijn te brengen met uitspraken van het Europees Hof.

Mei 2024: Het befaamde boek van Gabriele Shrier (Irreversible Damage) is in het Tsjechisch uitgegeven. Transactivisten wisten dit bijna tegen te houden.

7 mei 2024: Rechter doet uitspraak dat geslachtsveranderende operatie niet geëist kan worden voor juridische geslachtsverandering. Bijgevolg: de echtgeno(o)t(e) heeft geen vetorecht meer.

30 mei 2024: Seminar vanuit de regering over WPATH SoC 8. Dit was één lofzang op de nieuwe zorgstandaard voor transgenders. Veel beleidsmakers gebruiken deze kennis om wetgeving te beoordelen. De uitkomsten van het Cass-onderzoek werden genegeerd.

Op 4 en 12 juni werden twee conferenties gehouden waarin juist de gevaren van gendertransities worden besproken. Volgens de auteur zijn er echter te weinig deskundigen op dit terrein en wordt de oplossing op de verkeerde plek gezocht. Het aantal transgenderbehandelingen steeg van 56 in 2011 naar 484 in 2022. De verwachting is dat deze groei nog wel even door zal zetten.

Meer buitenlands nieuws

Lobby WPATH leverde weinig steun op

In een lopende rechtszaak komen allerlei mails openbaar over de manier waarop de WPATH steun zocht voor haar zorgstandaarden voor ‘transgenderbehandelingen’. De SOC-8 schrijft voor

Italië verbiedt draagmoederschapstoerisme

Het Italiaanse Hogerhuis heeft woensdag een wet goedgekeurd, die stellen verbiedt om in het buitenland een kind via een draagmoeder te verwekken, zo meldt Reuters.