Echtpaar VS zwanger van ‘snowflake-kindjes’

Leestijd: < 1 minuut

Twee jaar geleden beviel Mary Leah Miller van een tweeling. Deze twee kindjes lagen allebei jarenlang als embryo ingevroren in een diepvries. Op dit moment is Mary Leah opnieuw in verwachting. Opnieuw mag ze leven geven aan twee ‘snowflake-kindjes’, zo schrijft CBN.

Het Snowflake-programma helpt ouders met een kinderwens om een kindje te adopteren dat als embryo in de diepvries ligt. Deze kindjes zijn met ivf verwekt. Omdat in een ivf-procedure altijd meerdere eicellen bevrucht worden, zijn er naar schatting 1,5 miljoen ingevroren embryo’s in Amerika, die zonder adoptie nooit zullen uitgroeien tot een mens.

Het besef dat ivf bijna altijd leidt tot ‘restembryo’s’ wordt steeds breder gedeeld, aldus onderzoek van Gallup. Toch achten de meeste mensen ivf nog steeds moreel aanvaardbaar.

Meer buitenlands nieuws

Lobby WPATH leverde weinig steun op

In een lopende rechtszaak komen allerlei mails openbaar over de manier waarop de WPATH steun zocht voor haar zorgstandaarden voor ‘transgenderbehandelingen’. De SOC-8 schrijft voor

Italië verbiedt draagmoederschapstoerisme

Het Italiaanse Hogerhuis heeft woensdag een wet goedgekeurd, die stellen verbiedt om in het buitenland een kind via een draagmoeder te verwekken, zo meldt Reuters.