Heiligschennis bij openingsceremonie Olympische Spelen

Leestijd: < 1 minuut

Over de opening van de Olympische Spelen is de afgelopen dagen al veel gezegd en geschreven. Talloze blogs en artikelen spreken schande van de heiligschennis die gepleegd is door LHBT’ers en dragqueens die ‘Het Laatste Avondmaal’, overeenkomstig het schilderij van Leonardo da Vinci, op een vulgaire manier nabootsten.

Volgens European Conservative was de hele openingsceremonie “een militant ideologisch en politiek project. Hoe vaak de gemiddelde kijker ook van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat politiek correcte boodschappen krijgt voorgeschoteld, er komt een punt waarop de drempel van verzadiging wordt bereikt, zelfs voor hem. Het schandaal barstte uiteindelijk los tijdens een deel van de ceremonie met een parodie op het Laatste Avondmaal”.

Het Reformatorisch Dagblad schreef: “Het ergste is dat het heilige geschaad wordt. Het gaat de boze niet om het werkstuk van deze schilder (Da Vinci), maar om de heiligheid die het vertolkt. Dat moet christenen een zorg zijn”. Deze gebeurtenis laat zien dat LHBT en christen-zijn niet samengaan, zoals ook dit artikel meldt.

Ook niet-christenen kwamen in het geweer tegen deze scene. Bedrijven trokken hun sponsoring in en de bekende Elon Musk sprak z’n afkeer uit.

De organisatie beweerde dat de scene niet ging over Het Laatste Avondmaal. Ze hebben deze boodschap echter zelf uitgedragen door berichten over ‘The Gay Testament’ en een ‘legendarisch laatste Avondmaal.

Dr. B.J. Spruyt stelt dat deze gebeurtenis christenen de mogelijkheid geeft om aan onze naaste duidelijk te maken wat het Heilig Avondmaal echt betekent.

Het samenwerkingsverband Ensemble 2024 organiseert talloze activiteiten om het Evangelie te delen tijdens de Olympische Spelen. Er worden onder andere toernooien opgezet, concerten en gebedsbijeenkomsten georganiseerd, ‘sport’-bijbels (More Precious than Gold) en sleutelhangers die verwijzen naar een Bijbelapp uitgedeeld. Dit meldt CNE.news.

Meer buitenlands nieuws

Parlement Georgië keurt anti-LHBT-wet goed

In Georgië is dinsdag een wetsvoorstel aangenomen om de familiewaarden van het land te beschermen. De wet bevat onder meer een verbod op ‘Pride’-evenementen, censuur

Tim Tebow vecht tegen kindermisbruik

Voormalig voetballer en honkbalspeler Tim Tebow gaat de strijd aan met kindermisbruik, meldt de Christian Post. Op 10 september las hij op Capitol Hill chatberichten