Schotse regering accepteert Cass-rapport

Leestijd: < 1 minuut

De Schotse regering gaat veel aanbevelingen van het Cass-rapport overnemen. Hierover schrijft The Christian Institute. De minister van Volksgezondheid Jenni Minto kondigde enkele dagen geleden dat er een uitwerking komt hoe de aanbevelingen uit dit rapport toegepast kunnen worden in de Schotse gezondheidszorg.

Het Cass-rapport deed wereldwijd veel stof opwaaien, doordat uit een grondige analyse bleek dat er onvoldoende grond is voor de ingrijpende medische geslachtsbehandelingen die in de Tavistock kliniek in Engeland werden uitgevoerd.

Een belangrijke aanpassing die de Schotse regering doet is om het algehele welzijn van jongeren voorop te stellen. Jongeren die zich aanmelden worden onderzocht en behandeld voor de psychische klachten, negatieve gebeurtenissen in hun kindertijd en autisme.

Meer buitenlands nieuws

Parlement Georgië keurt anti-LHBT-wet goed

In Georgië is dinsdag een wetsvoorstel aangenomen om de familiewaarden van het land te beschermen. De wet bevat onder meer een verbod op ‘Pride’-evenementen, censuur

Tim Tebow vecht tegen kindermisbruik

Voormalig voetballer en honkbalspeler Tim Tebow gaat de strijd aan met kindermisbruik, meldt de Christian Post. Op 10 september las hij op Capitol Hill chatberichten