Zwitsers ouderpaar vecht om voogdij over hun dochter

Leestijd: < 1 minuut

Een Zwitsers ouderpaar heeft beloofd door te gaan met een juridische strijd nadat de sociale dienst hun 16-jarige dochter heeft meegenomen. Dit meldt de website Zukunft.

Het meisje werd uit haar familie in Zwitserland gehaald, omdat haar ouders weigerden haar ‘geslachtsovergang’ te ondersteunen.

Volgens het juridische team van de familie is het meisje al meer dan een jaar gescheiden van haar ouders, die in Genève wonen, terwijl de rechtszaak door de Zwitserse rechtbanken loopt.

De ouders ontdekten de geslachtsverwarring van hun dochter in 2021 na andere zorgen over de geestelijke gezondheid. Die zorgen zijn ontstaan sinds de strenge lockdowns in de Coronaperiode. Sindsdien zijn ze in strijd verwikkeld, omdat school en hulpverleners gezamenlijk aansturen op de door het meisje gewenste geslachtsverandering.

Meer buitenlands nieuws

Parlement Georgië keurt anti-LHBT-wet goed

In Georgië is dinsdag een wetsvoorstel aangenomen om de familiewaarden van het land te beschermen. De wet bevat onder meer een verbod op ‘Pride’-evenementen, censuur

Tim Tebow vecht tegen kindermisbruik

Voormalig voetballer en honkbalspeler Tim Tebow gaat de strijd aan met kindermisbruik, meldt de Christian Post. Op 10 september las hij op Capitol Hill chatberichten