De kansrijke jaren_PD Tripp

De kansrijke jaren

Leestijd: 2 minuten

Een Bijbelse handreiking voor de opvoeding van tieners

De ruzie over het laatste stuk appeltaart, het rapport dat verfrommelt in een broekzak zit op weg naar de wasmachine, het ontevreden gezicht nadat vader of moeder ‘nee’ heeft gezegd, het voortdurende gezeur, het ‘iedereen doet het’ en ‘ik ben de enige die van z’n ouders moet’ en ‘leg je mobiel nou eens weg’… De tienerjaren zijn vaak niet de gemakkelijkste voor ouders. De overgang van kind naar volwassene kan rumoerig verlopen en veel conflicten opleveren. De auteur van dit boek moedigt ouders aan om deze fase te zien als een door God gegeven kans, in plaats van een fase waar je tegen opziet en die je liever zou vermijden. Tripp benadrukt dat het bij kinderen opvoeden niet in de eerste plaats gaat om hoe ze eruitzien of hoe goed ze op school presteren. Uiteindelijk gaat het erom dat wij onze kinderen in de weerbarstige praktijk naar het hart van het evangelie kunnen brengen. 
Dit boek is een van de beste boeken over de opvoeding van tieners. Het is realistisch, bemoedigend en confronterend. In de eerste plaats voor de ouders zelf. De tienerjaren zijn roerige jaren. Het zijn jaren van verleiding en confrontaties, waarin we als ouders vaak zwaar op de proef worden gesteld. Dit boek belicht deze jaren vanuit een verrassend perspectief. Juist op de moeilijke momenten blijken er prachtige kansen te liggen in de opvoeding. Met humor, wijsheid en inlevingsvermogen laat de auteur zien hoe ouders talloze kansen in het alledaagse leven kunnen aangrijpen om een gids te zijn voor het hart van hun tiener.
Het leerzame opvoedingsboek voor tieners is geheel herzien en uitgebreid. Het is uniek in zijn soort. Het bevat relevante gespreksvragen voor groepsbespreking.

Paul David Tripp is voorganger, auteur en spreker op internationale conferenties. Hij heeft inmiddels vijftien titels over christelijk leven op zijn naam staan, waaronder een boek over pastorale counseling: “Instrumenten in de handen van de Verlosser” en een boek met 14 principes voor christelijke opvoeding: “Het evangelie voor vaders en moeders”.  Tripp is getrouwd met Luella. Samen hebben zij vier volwassen kinderen.

Auteur: Paul David Tripp
ISBN: 978-90-833577-4-4
Uitvoering: gebonden
Omvang: 288 pagina’s 
Opmerking: herziene en uitgebreide editie, met gespreksvragen voor groepen
Verkoopprijs: € 19,95

Boeken per thema