Brusselse bibliotheek blijkt niet ‘inclusief’

Leestijd: < 1 minuut

De conservatieve denktank MCC Brussel presenteert op 30 september het boek The War against the Past. In dit boek wordt de hedendaagse culturele kruistocht beschreven tegen de westerse geschiedenis, door bepaalde termen te schrappen en standbeelden omver te halen. De boekpresentatie zou plaatsvinden in boekwinkel Piola.libri, dat op steenworp afstand ligt van het hoofdkantoor van de Europese Commissie. 

Op dinsdag 24 september ontving de organisatie een mail dat het evenement niet in de boekwinkel mag plaatsvinden, zo meldt European Conservative. “Na zorgvuldige overweging hebben we ontdekt dat de politieke connotatie van het initiatief sterker is dan we aanvankelijk dachten,” schreef een vertegenwoordiger van Piola.libri aan MCC. “Onze locatie heeft altijd een neutrale lijn aangehouden, … deze keuze stelt ons in staat om een inclusieve ruimte te garanderen die alle gevoeligheden respecteert.”

MCC Brussel vermoedt dat linkse journalisten, direct na het persbericht dat maandag verzonden is, contact opgenomen hebben om aan de boekwinkel tekst en uitleg te vragen. “Het is diep ironisch dat de boekwinkel een verbintenis tot “inclusiviteit” aanhaalde, terwijl ze de beslissing nam om bepaalde standpunten uit te sluiten, aldus Füredi, schrijver en directeur van MCC Brussel.

Meer buitenlands nieuws

Thailand gaat ‘homohuwelijk’ toestaan

Na ondertekening in de Thaise tweede en eerste kamer, heeft nu ook de koning zijn handtekening gezet onder de wet die het ‘homohuwelijk’ toestaat. In

BEK pakt onderzoek naar ds. Latzel weer op

De Evangelische Kirche Bremen (BEK) hervat de tuchtprocedure tegen ds. Olaf Latzel, aldus het Reformatorisch Dagblad. Zij zullen de komende tijd onderzoeken of er tuchtuitoefening