Franse essayisten door transgenderactivisten ernstig bedreigd

Leestijd: < 1 minuut

“De twee Franse essayisten Dora Moutot en Marguerite Stern, die zich inzetten voor het veroordelen van transgenderideologie, werden op zaterdag 5 oktober het doelwit van aanvallen tijdens een boekpresentatie bij hun uitgever in Parijs. Tijdens het evenement werden 64 extreemlinkse activisten gearresteerd door de politie, te midden van een oorverdovende stilte in de media”, zo schrijft European Conservative.

Moutot en Stern zijn oprichters van de feministische groep Femelliste, maar komen in bekendheid door hun boek ‘Transmania’. In dit boek beschrijven zij dat de transgenderbeweging leidt tot een fascistische dictatuur, waarin alles geoorloofd is om iedereen te onderwerpen aan de heersende ideologie.

De talloze pogingen om hen het zwijgen op te leggen, zijn volgens Doutot een perfecte illustratie van wij zij in hun boek proberen te zeggen. Op de locaties waar zij boekpresentaties houden, is sprake van vernieling en bedreiging, waarvoor extra politieondersteuning is vereist.

Meer buitenlands nieuws

Alberta gaat strijd aan met transgenderoperaties

De premier van Alberta (Canada), Danielle Smith, heeft op één oktober een wetsvoorstel gepresenteerd, om genderbehandelingen bij minderjarigen terug te dringen. In het wetsvoorstel staat