Schrale overwinning voor ‘christelijke taartenbakker’

Leestijd: < 1 minuut

Taartenbakker Jack Phillips is opnieuw in het nieuws vanwege zijn weigering om taarten met een LHBT-motief te bakken. Christian Today schrijft erover. Hij werd in 2019 aangeklaagd, omdat hij geen roze taart met blauw glazuur wilde maken voor het vieren van een transitie. Het hooggerechtshof van Colorade verklaarde op 8 oktober dat de rechtszaak, door een procedurele fout van de aanklager, afgewezen werd.

De aanklager beriep zich op de anti-discriminatiewet van Colorado. In juni 2021 en januari 2023 oordeelden lagere rechters dat er wel sprake is van discriminatie. Het is nu dus niet duidelijk wat het hooggerechtshof in Colorado inhoudelijk van deze zaak zegt.

In 2018 is Phillips al definitief vrijgesproken van de aanklacht van discriminatie, toen hij in 2012 weigerde een taart voor een ‘homopaar’ te bakken.   

Meer buitenlands nieuws

Alberta gaat strijd aan met transgenderoperaties

De premier van Alberta (Canada), Danielle Smith, heeft op één oktober een wetsvoorstel gepresenteerd, om genderbehandelingen bij minderjarigen terug te dringen. In het wetsvoorstel staat