Alleenstaand ouderschap leidt tot armoede en criminaliteit

Leestijd: < 1 minuut

Nieuw onderzoek naar 17 steden in de Amerikaanse staat Ohio toont aan dat er een direct verband is tussen alleenstaand ouderschap, armoede en criminaliteit. Voor elke 10 procentpunten daling in het percentage gehuwde moeders, is er een stijging van 7,5 procentpunten in het percentage kinderen dat in de stad in armoede leeft. Naarmate het percentage getrouwde moeders afneemt, stijgt het aantal geweldsmisdrijven exponentieel.

Moeders komen door echtscheiding vaak in armere huizen en slechtere buurten terecht, moeten zelf vaker gaan werken en hebben vaker een laagbetaalde baan. Door afwezigheid van de moeder, vanwege werk en datingpartners, komen kinderen vaker met geweld en criminaliteit in aanraking.

Volgens het Institute for Familystudies heeft ondersteuning vanuit de overheid vaak een averechts effect, als bijvoorbeeld werken ontmoedigt wordt.

Meer buitenlands nieuws

Lobby WPATH leverde weinig steun op

In een lopende rechtszaak komen allerlei mails openbaar over de manier waarop de WPATH steun zocht voor haar zorgstandaarden voor ‘transgenderbehandelingen’. De SOC-8 schrijft voor

Italië verbiedt draagmoederschapstoerisme

Het Italiaanse Hogerhuis heeft woensdag een wet goedgekeurd, die stellen verbiedt om in het buitenland een kind via een draagmoeder te verwekken, zo meldt Reuters.