Lobby WPATH leverde weinig steun op

Leestijd: < 1 minuut

In een lopende rechtszaak komen allerlei mails openbaar over de manier waarop de WPATH steun zocht voor haar zorgstandaarden voor ‘transgenderbehandelingen’. De SOC-8 schrijft voor dat voor mensen met genderdysforie ‘chirurgische en medische ingrepen noodzakelijk zijn’. Die noodzaak werd zo beschreven om verzekeraars dekking te laten geven aan deze ingrepen.

De auteur van de zorgstandaarden schreef mails aan allerlei grote Amerikaanse zorginstanties (zoals de AAP en de ASPS), waarin hij vroeg of zij de zorgstandaarden publiekelijk wilden steunen. Volgens Life Site News moeten de richtlijnen opgesteld worden door vakmensen (artsen) en niet door een belangengroep. Bovendien zouden de richtlijnen onderbouwd en getoetst moeten worden en niet via allerlei lobby’s steun moeten verwerven. De genoemde organisaties hebben hun steun overigens ook niet gegeven, omdat ze er niet zeker van waren dat deze behandelingen op de lange termijn geen schade zouden geven.

Meer buitenlands nieuws

Italië verbiedt draagmoederschapstoerisme

Het Italiaanse Hogerhuis heeft woensdag een wet goedgekeurd, die stellen verbiedt om in het buitenland een kind via een draagmoeder te verwekken, zo meldt Reuters.