Christenen moeten ontvolking tegengaan

Leestijd: < 1 minuut

De Evangelical Alliance heeft een rapport gepubliceerd, dat de vitale rol van het christendom in Schotland beschrijft, aldus Christian Today. In Schotland kunnen christenen een belangrijke taak vervullen op het gebied van onderwijs, economie, armoede en drugsgerelateerde sterfgevallen. Het grootste probleem van Schotland is echter de ontvolking, aldus de alliantie. In het eerste half jaar stierven er ruim 19.000 mensen meer dan er geboren werden. De groeicijfers zijn volledig te wijten aan immigratie.

Volgens de Evangelical Alliance zijn christenen nodig om de zegen en de noodzaak van sterke gezinnen voor het voetlicht te brengen. Dit kunnen ze het beste doen door zelf zo’n gezin te zijn.

Ontvolking is niet alleen in Schotland een probleem. Met een eenvoudige rekensom laat Reformed Perspective zien dat de Canadese bevolking in twee generaties met 60% kan afnemen, nu het geboortecijfer op 1,26% ligt.

Meer buitenlands nieuws

Zelfmoord na relatie met AI-chatbot

Een moeder uit Florida klaagt een AI-bedrijf aan, nadat de relatie van haar 14-jarige zoon met één van hun chatbots in februari leidde tot zijn

Pornocultuur heeft meisjes bij de keel

Seksueel geweld is een routineonderdeel geworden van daten in de 21e eeuw, aldus Jonathan van Maren op European Conservative. Doordat verwurging en verstikking veel voorkomen

Conferentie over ‘homo’-therapie

In Polen werd vorige week een internationale conferentie georganiseerd over de pastorale begeleiding van mensen die worstelen met hun seksuele voorkeur. Hierover schrijft Christian Today.